Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.

Ik ben Joke. Een enthousiaste en gevoelige vrouw afkomstig uit Evergem.  

 

In 2015 besliste mijn lichaam dat het genoeg was.

Dat ik zowel professioneel als privé ver over mijn grenzen was gegaan. Mijn licht ging volledig uit. 

Een lichaam dat veel pijn deed, meer dan uitgeput was en niet meer luisterde naar wat ik wilde, was nieuw voor mij.

 Ik had een lange turn- en balletcarrière op competitieniveau achter de rug en bleef ook op latere leeftijd altijd gebeten om te blijven sporten en bewegen, de confrontatie met het niet meer kunnen en de afhankelijkheid van anderen was psychisch zwaar.  

 

En net daar, in die diepe put, ontstond mijn droom, al kon ik dat toen nog helemaal niet weten… 

 

Ik begon met een zoektocht naar ‘wat nu’ en naar ‘wat kan nog wel’? Het werd een zoektocht met veel vallen en telkens opnieuw recht krabbelen. Een zoektocht waar ik, ook in de medische wereld, vaak op onbegrip stuitte. En vooral een zoektocht die me dichter bracht bij mezelf! 

 

Mijn eerste aanknopingspunt op mijn pad was mijn paramedische opleiding als ergotherapeut, waar ik reeds één en ander had geleerd over revalidatie en herstel. Hoewel deze inzichten een eerste houvast boden, wou ik een stapje verder gaan. 

Tijdens mijn eigen revalidatietraject kwam ik in contact met relaxatietechnieken, wat me onder meer aandachtiger maakte voor de signalen van mijn lichaam en hielp me de tocht ‘naar binnen’ te maken.

Op aanraden van mijn huisarts begon ik ook een ontdekkingstocht binnen de yoga-wereld, waar ik na heel wat lessen en opleidingen vooral een voorkeur voor Yin- en restoratieve yoga ontwikkelde, kalmere vormen van yoga waar vertragen en loslaten centraal staan. 

 

Elk van de technieken die op m’n pad kwamen hielpen me om, stap voor stap, meer contact te maken met mezelf. 

En daar, diep in mezelf, kwam ik ook in contact met mijn droom.

Mijn droom om de heilzame effecten die ik zelf had ervaren en alles wat ik geleerd had, over te dragen aan anderen. Om cliënten te ondersteunen op hun pad en terug in contact te brengen met zichzelf. Om richting te geven aan mensen die zoeken hoe om te gaan met de druk en stress die het leven brengt. 

En zo werd “De kracht van zachtheid” geboren!

De pijlers van “De kracht van zachtheid”

Uit mijn persoonlijke zoektocht bleven me vooral twee zaken bij die nu aan de grondslag liggen van “De kracht van Zachtheid”: 

 

– Vooreerst hoe belangrijk het is om wetenschappelijke inzichten te combineren met intuïtie, om niet enkel maar medische oorzaken aan te pakken of niet enkel maar op het mentale te werken.

Ik sta vandaag, door mijn opleidingen en eigen ervaring, stevig op twee benen. Ik verzoen hoofd en hart, kennis en intuïtie en van daaruit zoek ik mee naar oplossingen voor mijn cliënten.  

 

– Het andere aspect dat me is bijgebleven is hoe verdomd moeilijk de zoektocht was en hoe zwaar om alles alleen te moeten uitzoeken, terwijl ik zelf al zo weinig energie had.

Net daarom wil ik mijn cliënten vergezellen in hun zoektocht, neem ik tijd om me in hun persoonlijk verhaal te verdiepen, ontdekken we samen wat wel en minder werkt.

En ook daarom verwijs ik door naar andere professionals als dat waardevol is. Alleen dan kunnen mijn cliënten vooruit op hun pad

 

 “Zijn wie je bent, dat is geluk”
 

Mijn liefde voor lichaamsgericht werk, vrouwencirkels en de natuur combineer ik met een zachte en warme aanpak waar er telkens ruimte is voor een vleugje humor.

 

Het is mijn doel om jou terug in verbinding te brengen met jezelf. Zodat jij opnieuw voluit de vrouw kan zijn die je bent. Ik neem je mee voorbij labels of beperkingen en laat je voelen hoe het is om je niet langer klein te houden om in het plaatje te passen.  Ik help je de echte waarheid zien. 

Jij, diepvoelende vrouw. Onbeperkt. Oneindig. Krachtig zacht. Overvloedig. Compleet. 

Opleidingen

Bij de keuze van mijn opleidingen ging ik steeds op zoek naar een sterke wetenschappelijke onderbouw, die ik combineer met mijn eigen intuïtie en inschattingsvermogen.

– Bachelor in de Ergotherapie – Artevelde Hogeschool 

– Postgraduaat Relaxatietherapie voor Paramedici bij Kinderen en Volwassenen – KU Leuven (2-jarige erkende opleiding)

– Erkende opleiding Kinderyoga (baby, kleuter, peuter, lager schoolkind en tieners) – EL Sole (1-jarige opleiding)

– YTT (200u) bij Joachim Meire (Erkend door de Yoga Alliance)

– Restoratieve YTT (50u) bij Chrissy Graham (Erkend door de Yoga Alliance)

– Inner Axis yoga/Heal to breathe bij Max Strom (20u opleiding)

– Erkende stoelyoga opleiding voor Vlaanderen en Nederland bij Paula Jap Tjong.

– Jaar opleiding Lichaamswerk en Holistic Pulsing + verdieping bij Mola Movado. 

– Jaaropleiding boedhistische meditatie

– Jaaropleiding transcendente meditatie

– Drumteaching (sjamanendrum) opleiding bij Natuurlijk Zijn.

– “Bach Bloesem Remedies” erkend door het Bach Centre Engeland.

– “Creëer je cirkel” bij Tiny Sanders 

– Moon mother training – womb blessing attunement – Female energy awakening 

– Creëer je eigen cacao ceremonie met Sabrine Kasno

– Coachingsessies bij Gonny Bouwhuis – Praktijk voor Bewustzijnsontwikkeling

Naast mijn langdurige opleidingen blijf ik mezelf verdiepen via bijscholingen, literatuurstudie en kruip ik geregeld zelf in de rol van cliënt.